Cum să încetați să nu faceți parteneri buni

Așadar, ați observat că aveți greutăți cu relațiile. Poate că fii cu adevărat vulnerabil te eliberează, deci abandonezi relațiile tandre și grijulii pentru cele periculoase și lipsite de simț. Poate descoperi că îți pierzi simțul voinței și al sinelui din ce în ce mai mult în fiecare zi. Sau poate descoperi că dai întotdeauna prea mult în relațiile tale și acum te găsești gol. Poate că ești plin de vinovăție cu privire la existența ta - cum este corect să fii atât de mult dacă înseamnă că o altă persoană are mai puțin? Aceste lucruri sunt toate semnele unor probleme interpersonale mai profunde și va avea nevoie de timp pentru a rezolva aceste probleme. Poate părea imposibil să te gândești chiar să începi să schimbi acest comportament în tine și este o călătorie incredibil de grea. Dar este atât de necesar. Așa că apuca-ți un jurnal, rezervă-ți ceva timp din obligațiile tale și pregătește-te pentru a te afunda în psihicul tău.
Identificați-vă problemele personale. Gândiți-vă la relațiile voastre trecute și cum și de ce s-au încheiat. Considerați-le pe toate și încercați să găsiți un model în comportamentul dvs. Poate fi extrem de util să ții un jurnal, să-ți urmărești sentimentele pe măsură ce relațiile se desfășoară sau să începi acum un jurnal pentru a reflecta asupra trecutului.
Pune-ți întrebări despre comportamentul tău în relații. Întâlniți oameni care sunt îndepărtați sau indiferenți sau întâlniți oameni care le pasă? Care sunt sentimentele tale înainte, în timpul și după despărțirea relațiilor? Iubești oamenii care sunt buni cu tine sau îi părăsești pentru că nu ai sentimente pentru ei? Te simți „mai puțin decât” toată lumea din jurul tău?
Determinați-vă temerile și încercați să le faceți față. Majoritatea oamenilor se tem foarte mult de vulnerabilitate. A lăsa pe cineva suficient de aproape să vă vadă greșelile, defectele și eșecurile este o idee înspăimântătoare, dar nu te poți proteja de respingere sau de demitere fără să te protejezi de dragoste și de a fi prețuit.
Realizați că oamenii sunt concepuți pentru a fi sociabili. Suntem făcuți să construim conexiuni între noi și să schimbăm energie. Nu îți poți petrece tot timpul dăruind partenerului tău fără să-i lași vreodată să-ți dea dragoste. Nu îți poți petrece tot timpul dând dragoste unui partener care este indiferent și îndepărtat și nu te poți micsora pentru a minimiza efectul existenței tale.
Recunoaște tiparele dăunătoare în comportamentul tău. Găsești că te faci cât mai mic în relații pentru a încerca să menții un echilibru? Acest lucru s-ar putea arăta în multe feluri. De exemplu, înfometați-vă, înghițindu-vă, vorbind din ce în ce mai puțin, pierzându-vă propriul simț al voinței și al ambiției de a satisface voința celuilalt. Răul de sine și gândurile de sinucidere pot fi, de asemenea, un semn că încercați să vă pierdeți pentru a face loc celorlalți.
Reflectă asupra copilăriei tale. Ai fost întotdeauna sigur că părinții, familia extinsă și prietenii te-au iubit cu adevărat, chiar și atunci când ai greșit sau te-ai comportat într-un mod „neobișnuit” sau ai fost întâmpinat cu critici constante la fiecare pas al drumului și ai făcut să crezi că tu nu au fost niciodată suficiente?
Găsiți pace cu trecutul, astfel încât să vă puteți elibera. A fi iubit necondiționat astăzi nu va repara amintirile din copilărie de a fi nedorit sau maltratat. Până când nu veți putea trata pe deplin trecutul și temerile și grijile pe care le-ați acumulat din el, nu veți putea lăsa pe nimeni să vă iubească. S-ar putea să căutați chiar și relații în care nu există dragoste.
Efectuați câteva căutări de suflet pentru a descoperi minciunile pe care le-ați interiorizat de-a lungul anilor. Sunt atât de multe minciuni despre care ne-am spus în viața noastră încât ne lăsăm să credem fără să le punem la îndoială. Există atât de multe minciuni pe care ni le spunem și noi înșine. Poate ai crezut întotdeauna că nu ești suficient, sau nu merită să iubești. Poate crezi că defectele tale sunt prea mari pentru ca cineva să le învingă sau că, deși îți recunoști valoarea, nimeni altcineva nu o va face.
Alcătuiește o listă a acestor gânduri și provoacă-le. Până la urmă vei putea recunoaște minciunile și le vei provoca imediat, dar deocamdată, tratează-te cu trecutul și îți vei reconstrui înțelegerea despre lume.
Recunoaște că, în ciuda tuturor, ești demn de a fi iubit. Evitați să vă simțiți vinovat pentru că a fost îngrijit și prețuit. Pune-te în poziția oamenilor care te iubesc: dacă prietenul tău ar avea nevoie de ceva de la tine (grijă, sfaturi, iubire, orice), le-ai da fără să se gândească de două ori. Încercați să vă permiteți aceeași generozitate.
Lasa relatii proaste. Poate există un potențial interes de dragoste sau un prieten apropiat al cărui comportament este imprevizibil - o săptămână te iubesc, următorul sunt prea misto pentru tine. Nu ai nevoie de oameni ca asta în viața ta. Meriți oameni care te prețuiesc, te acceptă, te apreciază și lasă spațiu pentru ca tu să crești.
Antrenează-te pentru a accepta dragostea care ți se oferă. Există relații bune și trebuie să practicați acceptarea iubirii care vi se oferă liber. Acest lucru necesită timp.
Începeți să scăpați de reflexul apologetic pe care l-ați putut dezvolta. Nu este o favoare să fii tratat ca o ființă umană. Meriți să fii tratat corect.
Învățați să vedeți în fiecare zi ca o altă oportunitate de a vă deschide mai mult către oamenii care vă iubesc, greșelile și zilele rele nu se vor simți la fel de rău. Înveți mereu și există atât de mult loc pentru a crește.
Dacă nu credeți că există cineva în viața dvs. chiar acum care vă poate ajuta în calea către descoperirea de sine, găsiți un terapeut bun.
Dacă în viața ta există oameni care te fac să te simți vinovat pentru tot ceea ce spui, faci și ai nevoie, distanță-te de ei. Deocamdată, evitați să le vedeți în totalitate. În cele din urmă, s-ar putea să descoperiți că puteți petrece timp cu ei în timp ce vă distanțați totuși de cuvintele și atitudinile lor dăunătoare.
Vă cunoașteți mai bine decât oricine, iar obiectivul dvs. este să vă confruntați singur cu problemele dvs. și să găsiți propriile soluții sănătoase.
Nu uitați că singuri sunteți responsabili de creșterea dvs.
Întreabă pentru ajutor. Poate fi util să spui doar ceea ce gândești cu voce tare. Găsiți pe cineva în care aveți încredere și încercați să fiți deschiși cu ei despre lucrurile cu care vă confruntați. Întrebați-i dacă vă pot asculta în timp ce rezolvați problemele dvs. fără să dați sfaturi sau recomandări.
Acordă-ți timp și înconjoară-te de oameni la fel de răbdători.
punctul.com © 2020