Cum să depășiți tulburările alimentare

Există multă confuzie cu privire la gravitatea tulburărilor alimentare în societatea actuală. Oamenii glumesc adesea spun prietenilor care sunt subponderali sau alimentează mereu că trebuie să aibă o tulburare alimentară. Sau se referă la cineva care este foarte osos ca anorexic. Aceste tulburări nu sunt o chestiune de râs. De fapt, pot fi mortale. [1] Dacă sunteți îngrijorat de faptul că dvs. sau cineva pe care îl cunoașteți prezintă semne ale unei tulburări alimentare, trebuie să primiți ajutor cât mai curând posibil. Aflați cum să identificați tulburările de alimentație, să primiți ajutor și să vă mențineți recuperarea pe termen lung.

Obținerea ajutorului pentru o boală alimentară

Obținerea ajutorului pentru o boală alimentară
Încredere în cineva în care ai încredere. Primul pas spre recuperare pentru o tulburare alimentară este de multe ori despre asta. A face acest lucru poate fi înspăimântător, dar vă veți simți imens de ușurat când vă veți împărtăși în cele din urmă cu altcineva. Alegeți pe cineva care a fost întotdeauna susținător de dvs. fără a judeca, poate cel mai bun prieten, un antrenor, un lider religios, un părinte sau un consilier școlar. [2]
 • Puneți deoparte un moment în care puteți vorbi cu această persoană în privat, fără întreruperi. Încercați să aveți răbdare. Iubitul tău poate fi șocat, confuz sau rănit pe care l-ai suferit pe cont propriu în tot acest timp.
 • Explicați unele dintre simptomele pe care le-ați observat și când au început. De asemenea, s-ar putea să discutați despre repercusiunile fizice sau emoționale ale tulburării dvs. alimentare, cum ar fi pierderea unei perioade menstruale sau gânduri suicidare.
 • Dă-i acestei persoane o idee despre cum te poate ajuta. Ți-ar plăcea ca ea să te răspundă pentru că ai mâncat corect? Ți-ar plăcea ca această persoană să te însoțească la medic? Lasă-i pe persoana iubită cum te poți simți cel mai bine susținut.
Obținerea ajutorului pentru o boală alimentară
Alegeți un specialist. După ce vei împărtăși veștile despre starea ta cu o persoană iubită, te vei simți mai încrezător și mai susținut în căutarea ajutorului profesional. Cea mai bună speranță pentru o recuperare completă constă în alegerea unei echipe de asistență medicală care are experiență în tratarea tulburărilor alimentare.
 • Puteți găsi specialiști în tulburări de alimentație, solicitând o sesizare de la medicul de familie, apelând la spitale locale sau centre medicale, adresându-vă consilierului școlii sau apelând linia directă a Asociației Naționale a Tulburărilor Alimentare la 1-800-931-2237. [3 ] X Sursa de încredere HelpGuide Netprofit lider în industrie dedicat promovării problemelor de sănătate mintală Accesați sursa
Obținerea ajutorului pentru o boală alimentară
Stabiliți care plan de tratament este cel mai potrivit pentru dumneavoastră. Cooperați cu medicul sau consilierul dvs. pentru a afla tipul de tratament care vi se potrivește situației. Există o varietate de opțiuni de tratament eficiente pentru tulburările alimentare. [4] [5]
 • Psihoterapia individuală vă permite să lucrați unu la unu cu un terapeut pentru a descoperi unele dintre cauzele stării dvs. și pentru a dezvolta modalități mai sănătoase de a răspunde la declanșatori. O abordare terapeutică eficientă este terapia cognitivă comportamentală (CBT), care se concentrează pe schimbarea tiparelor de gândire nesăbuitoare care influențează relația dvs. cu alimentele și corpul.
 • Terapia familială este utilă în îndrumarea părinților cu instrumente utile pentru îngrijirea unui adolescent cu tulburări alimentare și aducerea obiceiurilor de viață mai sănătoase în gospodărie pentru recuperarea pe termen lung.
 • Monitorizarea medicală este necesară pentru ca medicul să vă poată examina fizic pentru a vă asigura că recâștigați funcțiile esențiale corporale pe măsură ce progresați prin tratament. Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă înregistreze greutatea și să efectueze teste regulate.
 • Consilierea nutrițională presupune întâlnirea permanentă cu un dietetician înregistrat pentru a vă asigura că consumați calorii și macro-nutrienți adecvați pentru a menține sau a reveni la o greutate sănătoasă. Acest profesionist va colabora și cu tine pentru a-ți schimba relația cu mâncarea într-una pozitivă și sănătoasă.
 • Medicamentele sunt adesea prescrise atunci când există o boală care apare în afară de tulburarea alimentară, cum ar fi depresia. Medicamentele comune prescrise pentru a ajuta la recuperarea tulburărilor alimentare includ antidepresive, antipsihotice, medicamente anti-anxietate și stabilizatori de dispoziție.
Obținerea ajutorului pentru o boală alimentară
Încercați o combinație de abordări pentru cel mai bun rezultat. Cea mai bună speranță pentru o recuperare de lungă durată și de succes din tulburările alimentare este cu o combinație de un anumit tip de terapie și îngrijire medicală și consiliere nutrițională. [6] Indiferent, planul dvs. de tratament trebuie adaptat nevoilor dvs. unice, cu orice boală care apare simultan.
Obținerea ajutorului pentru o boală alimentară
Găsiți un grup de asistență. În mijlocul recuperării tale, se poate simți bine să știi că nu ești singur. Găsirea unui grup local de asistență prin intermediul centrului de tratament sau al cabinetului terapeutului vă poate ajuta să discutați cu alții care trec prin experiențe similare și vă pot oferi o sursă de sprijin.

Menținerea recuperarii

Menținerea recuperarii
Provocați gândurile negative despre corpul tău. Gândurile negative pot părea să vă stăpânească viața atunci când sunteți afectat de o tulburare alimentară. S-ar putea să te aglomești cu privire la obținerea unui kilogram în plus sau să te critici pentru că ai mâncat o întreagă masă, spre deosebire de o porție parțială. Depășirea acestor tipare de gândire este esențială în recuperarea ta. [7]
 • Folosește câteva zile pentru a observa ce gândești. Etichetați anumite gânduri ca fiind negative sau pozitive, utile sau neajutorate. Gândiți-vă cum ar putea astfel de gânduri să vă afecteze starea de spirit sau comportamentul.
 • Combateți gândurile negative, inutile, identificând dacă sunt nerealiste. De exemplu, dacă te descoperi că gândești: „Nu voi ajunge niciodată la o greutate sănătoasă”, s-ar putea să te întrebi cum poți să știi așa ceva. Puteți prezice viitorul? Desigur că nu.
 • Acum, după ce v-ați identificat gândurile improductive, puteți să le înlocuiți cu versiuni mai utile, mai realiste, cum ar fi „Îmi ia un moment să ajung la o greutate sănătoasă, dar pot să o fac”.
Menținerea recuperarii
Aflați cum să luptați eficient împotriva stresului. Stresul poate servi adesea drept declanșator al modelelor de comportament nesănătoase care determină tulburări alimentare. Prin urmare, dezvoltarea de metode pozitive pentru gestionarea stresului vă poate ajuta să mențineți recuperarea. Câteva modalități excelente de combatere a stresului includ: [8]
 • Fă exerciții fizice regulate.
 • Dormiți cel puțin 7 până la 9 ore în fiecare noapte.
 • Obține un hobby.
 • Ascultă muzică și dans.
 • Petreceți timp cu oameni pozitivi, de susținere.
 • Plimbă-ți câinele.
 • Faceți o baie lungă și relaxantă.
 • Aflați cum să spuneți „nu” când aveți prea multe pe farfuria.
 • Eliberați tendințele perfecționiste.
Menținerea recuperarii
Dezvoltați o dietă echilibrată și un plan de exerciții fizice. Alimentația și activitatea fizică sunt o parte importantă a sănătății generale. Cu toate acestea, persoanele cu tulburări de alimentație au relații nesănătoase cu aceste lucruri. Trebuie să lucrați îndeaproape cu medicul și dieteticianul pentru a determina un echilibru sigur de exerciții fizice și o dietă bine rotunjită care vă permite să mențineți o sănătate optimă. [9] [10]
Menținerea recuperarii
Purtați haine care vă fac să vă simțiți confortabil. Obțineți să vă simțiți bine cu îmbrăcămintea pe care o purtați. Selectați elemente care sunt mai flatante și confortabile la dimensiunea și forma actuală a corpului dvs., în loc să alegeți haine pentru corpul vostru „ideal” sau purtați haine care vă ascund complet figura. [11]
Menținerea recuperarii
Dă-i timp. Recuperarea dintr-o tulburare alimentară este un proces. Puteți recidiva de mai multe ori înainte de a depăși cu succes modelele de comportament negativ care vă conduc tulburarea. Continua. Nu renunta. Recuperarea poate fi a ta dacă ești persistent.

Identificarea unei tulburări alimentare

Identificarea unei tulburări alimentare
Cercetarea tulburărilor alimentare. Pentru a vă informa despre riscurile și gravitatea tulburărilor alimentare, poate fi util să efectuați o căutare cursivă pe internet despre aceste afecțiuni. Doar un medic sau un furnizor de sănătate mintală vă poate diagnostica oficial tulburarea de alimentație, însă învățarea mai mult vă poate ajuta să înțelegeți cum pot fi aceste condiții care pot pune viața în pericol și vă pot motiva să obțineți ajutor. Aflați despre cele mai frecvente tipuri de tulburări alimentare. [12]
 • Anorexia nervoasă se caracterizează printr-o preocupare obsesivă pentru mărimea și greutatea corpului. O persoană cu această afecțiune se poate teme să nu crească în greutate și să creadă că ea (sau el) este supraponderală chiar și atunci când este foarte slabă. Persoanele fizice pot refuza să mănânce și să mănânce diete foarte restrictive. Unele persoane cu anorexie pot curăța (vomă) sau pot lua laxative pentru a slăbi.
 • Bulimia nervoasă implică perioade de alimentație binge - adică consumând necontrolat cantități mari de alimente - și apoi compensând supraalimentarea prin curățare, luare de laxative sau diuretice, exercitarea excesivă, postul sau o combinație a acestor metode. Această afecțiune poate fi greu de observat, deoarece multe persoane cu bulimie mențin o greutate medie.
 • Tulburarea de alimentație se caracterizează prin consumul de cantități mari de mâncare chiar și atunci când o persoană nu îi este foame. Persoanele cu bulimie pot mânca în secret și nu pot să se controleze în timpul unui chef. Deși similare, indivizii care suferă de tulburare de alimentație (BED) nu se angajează în comportamente compensatorii, cum ar fi purjarea sau exercitarea excesivă. Persoanele cu BED pot fi supraponderale sau obeze.
Identificarea unei tulburări alimentare
Observă și documentează-ți simptomele. După ce aflați mai multe despre tulburările de alimentație, puteți observa mai multe simptome care descriu propriul comportament. Acordarea atenției atât simptomelor, cât și gândurilor și sentimentelor tale pot fi de ajutor atunci când solicitați ajutor profesionist. Puteți să vă înregistrați simptomele într-un jurnal pentru a vă ajuta pe dumneavoastră și medicul să înțelegeți mai bine tulburarea de alimentație. [13]
 • Încercați să scrieți în jurnalul dvs. zilnic, deoarece acest lucru vă poate ajuta să localizați conexiunile dintre tiparele de gândire și comportamentele dvs., care pot fi utile pentru tratamentul dvs. de recuperare. [14] X Sursa de cercetare
 • De exemplu, s-ar putea să înregistrați un episod de mâncare cu chef. Apoi, gândiți-vă la ceea ce s-a întâmplat chiar înainte de episod. Care au fost gândurile tale? Sentimente? Cine erai prin preajmă? Despre ce vorbeai? Apoi, loghează-te cum te-ai simțit după aceea. Ce gânduri și sentimente au venit peste tine?
Identificarea unei tulburări alimentare
Caută indicii despre cum s-a dezvoltat tulburarea ta. Poate fi practic să te gândești când și cum au început să apară simptomele tale. Identificarea acestor detalii vă poate ajuta medicul să vă diagnostice starea și orice condiții coexistente, cum ar fi anxietatea sau depresia. Gândirea la cauze vă poate ajuta și atunci când începeți să faceți schimbări în stilul de viață în timpul tratamentului.
 • Nu se cunoaște cauza exactă a tulburărilor alimentare. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că mulți oameni au părinți sau frați cu tulburări de alimentație și poate au fost crescuți cu idei sociale sau culturale puternice de subțire. De asemenea, aceștia pot avea o stimă de sine scăzută și o personalitate perfecționistă și pot fi supuși unor imagini de subțire din partea semenilor sau a mass-media. [15] X Sursa de încredere Clinica Mayo Site-ul educațional al unuia dintre cele mai importante spitale ale lumii Accesați sursa [16] X Sursa de încredere Asociația națională a tulburărilor de alimentație Organizație fără scop lucrativ dedicată susținerii persoanelor și comunităților afectate de tulburările alimentare.
Realizează că acesta este un proces și necesită timp.
Știi că faci bine corpului, minții și sufletului tău prin tratament.
Nu renunța la tine.
Stai departe de lucrurile care te determină să cazi în vechile tale tipare.
Accesați YouTube și căutați să găsești oameni care trec prin același lucru ca și tine.
Aceasta este doar o orientare și numai începutul.
Dacă aveți vreodată gânduri de suicid, contactați imediat medicul sau terapeutul.
punctul.com © 2020