Cum să cumpărați efecte de chitară

În general, orice dispozitiv care modifică semnalul unui instrument electronic pentru a schimba sunetul final se numește efect. Efectele (numite și FX) pot rula gama de la setările limitatorului sau de expansiune atât de subtile încât abia le poți detecta până la efecte de modulare sci-fi atât de intense încât sunetul original este de nerecunoscut.

Tipuri de generatoare de efecte

Tipuri de generatoare de efecte
Ideea efectelor este de a face sunetul tău de chitară sau bass în contextul său muzical sau de a face să sune nou și diferit sau chiar să te distrezi făcând zgomote ciudate. (Procesoarele cu multe efecte vă pot oferi ore de bucurie minoră, pur și simplu încurcându-le cu ele.)
Tipuri de generatoare de efecte
Cele mai vizibile efecte care se văd și se văd cel mai des sunt acele mici cutii pătrate de 3 "sau 4" pe care le vezi adesea pe podea în fața chitarelor sau a bass-urilor. Acestea se numesc cutii de stomac datorită unui buton mare de oțel pe care jucătorul pasează pentru a activa sau dezactiva efectul. Există, de asemenea, cutii de podea care prezintă benzi de rulare pentru controlul continuu al unuia sau mai multor efecte.
Tipuri de generatoare de efecte
Unitățile mai mari de podea cu butoane mari pentru ca jucătorii să se împingă cu picioarele și mai multe tipuri de efecte sunt comune. Toate aceste tipuri de efecte pot fi denumite pedale de efecte. Efectele raft sunt destinate a fi montate de panourile lor frontale într-un suport standard pentru echipamente. Acestea vin adesea cu un controler de picior asociat. În sfârșit, multe amplificatoare moderne prezintă efecte încorporate cu controale pe panoul de control primar al amperiului sau pe controlerele opționale ale pardoselii. Există o mulțime de alte tipuri speciale de efecte care au fost folosite de-a lungul anilor, dar marea majoritate sunt pur și simplu modificări ale uneia dintre categoriile de mai jos.

Unde să încep

Unde să încep
În timp ce învățarea să cântă instrumentul este, desigur, mult mai importantă decât modificarea sunetului său, încurcarea cu efectele devreme poate fi o modalitate distractivă de a interacționa cu instrumentul și de a începe să înveți gama tonală fără prea multe practici grele. Există o varietate uriașă de cutii de stomac, multe cu etichete de preț foarte mici, care fac cadouri minunate și pot adăuga o nouă dimensiune de distracție pentru jucătorii începători.
Unde să încep
În mod alternativ, există o selecție mai largă de pedale cu efecte multiple la un preț foarte scăzut, care vă oferă mult mai mult pentru a vă încurca și pentru a vă uda picioarele cu o mulțime de tipuri de efecte diferite. Un amper practic cu efecte încorporate este, de asemenea, o modalitate excelentă de a începe. Cele mai multe unități moderne cu efecte multiple și amplificatoare prezintă presetări create de ingineri cu experiență pentru a suna bine la simpla atingere a unui buton. Dacă ești un jucător obișnuit, vei adopta și abandona zeci de cutii cu efecte diferite de-a lungul carierei tale de joc.
Unde să încep
Dacă ați jucat deja de ceva vreme, căutați interviuri cu artiști (cum sunt cele online aici, la Musician’s Friend) pentru a afla ce folosesc artiștii dvs. preferați pentru a-și produce tonurile de semnătură. De asemenea, dacă stai târziu la spectacolele clubului sau te prezinți mai devreme, majoritatea jucătorilor sunt dispuși să vorbească despre echipele lor.
Unde să încep
În cele din urmă, și cel mai important, verificați octeții de sunet pe care i-am postat pentru cele mai multe efecte pe site-ul nostru. Acestea vă vor oferi o idee despre ceea ce poate face fiecare dintre aceste efecte atunci când este folosit de un profesionist. Referirea la octeții noștri de sunet în timp ce citiți acest ghid vă va da un sentiment mai concret despre cum sună diverse efecte.

Reverb

Reverb
În general, efectele de întârziere împart semnalul în două semnale identice și rețin momentan unul în timp ce îi permit celuilalt să joace în timp real. Semnalele sunt amestecate înapoi la unul la ieșire. De obicei, puteți controla lungimea întârzierii și cantitatea semnalului afectat față de partea care rămâne „uscată” (neafectată). Acest ultim control - găsit la majoritatea efectelor - este de obicei numit control nivel.
Reverb
Reverbul este cel mai natural dintre efecte. Puteți experimenta reverbe cântând în baie sau o scară din beton. Acest tip de sunet este ușor de duplicat, punând traductoare de o parte și de alta a unui arc și rulând un semnal de chitară sau bass. Reverbe de primăvară au fost incluse pe multe amperi de chitară de la începutul anilor ’60.
Reverb
Reverbul îți mărește sunetul, înmoaie marginile și îl face să pară că joci într-o sală mare (sau o baie sau o scară). Deși există aproape o înregistrare care nu folosește nicio reverberație, ar trebui să o folosiți în mod prudent. Reverba grea sună aproape întotdeauna prost. Dacă cumpărați o unitate reverb specială, vă va oferi mai multe varietăți de reverbe din care să alegeți.
punctul.com © 2020