Cum se construiește o fântână cu apă de grădină în aer liber

O fântână de apă poate adăuga o atingere frumoasă oricărei grădini. Poate introduce mișcare în grădina ta și îi poate intensifica sentimentul de liniște. A avea o fântână de apă înseamnă, de asemenea, că puteți introduce plante acvatice în grădina dvs. sau stropi luminoase de culoare dacă alegeți să puneți pește în fântâna dvs. Pentru a construi o fântână, va trebui mai întâi să o planificați și să vă familiarizați cu unele instrumente.

Planificându-ți fântâna de apă

Planificându-ți fântâna de apă
Luați în considerare zona în care aveți de gând să vă puneți fântâna. Luați în considerare dimensiunea zonei. Mărimea zonei în care intenționați să o introduceți va determina cât de mare puteți construi o fântână.
 • Gândește-te dacă zona este favorabilă manipulării scurgerilor pe care le poate avea fântâna ta. Veți putea accesa ușor fântâna în zona pe care intenționați să o puneți?
Planificându-ți fântâna de apă
Nu uitați că fântânile pot fi foarte grele. Odată ce instalați fântâna, va fi foarte greu să vă mișcați, sau chiar să o schimbați ușor.
 • Dacă intenționați să puneți fântâna pe un balcon, pe punte sau într-o grădină pe acoperiș, țineți cont de greutatea fântânii. Asigurați-vă că suprafața pe care intenționați să puneți fântâna poate suporta greutatea acesteia.
Planificându-ți fântâna de apă
Dă-ți seama cum ai de gând să alimentezi fântâna. Va trebui să stabiliți unde veți rula linia care va aduce energie la pompa fântânii dvs.
 • O altă opțiune este instalarea unei fântâni cu energie solară. Fântânile cu energie solară sunt mai ușor de instalat și sunt ecologice, dar trebuie să lucrați într-o zonă însorită pentru ca puterile solare să alimenteze eficient fântâna.
Planificându-ți fântâna de apă
Plasați fântâna în plin soare dacă intenționați să aveți o fântână cu energie solară. Va trebui să vă puneți fântâna cu energie solară într-o zonă care să primească lumina directă a soarelui, deoarece lumina solară vă va ajuta să vă păstrați fântâna de apă.
 • Înțelegeți că pompele cu energie solară nu sunt o opțiune bună dacă doriți să puneți pește în fântâna dvs., deoarece fântâna nu va rula noaptea. Acest lucru înseamnă că nivelul de oxigen va scădea și peștele dvs. s-ar putea sufoca.
Planificându-ți fântâna de apă
Luați în considerare achiziționarea unei fântâni care are un mecanism de revărsare dacă locuiți undeva unde plouă mult. Dacă trăiești într-un climat umed și vrei să păstrezi peștele în fântâna ta, este important să achiziționezi o fântână care are un mecanism de revărsat. Acest lucru se datorează faptului că atunci când plouă, fântâna ta s-ar putea revărsa și peștele s-ar putea revărsa. Mecanismul de revărsare îi va menține în viață.

Pregătirea pieselor dvs. de fântână

Pregătirea pieselor dvs. de fântână
Alege-ți pompa. Pompa este ceea ce îți va propulsa apa în aer, făcând astfel o parte esențială a oricărei fântâni. Cumpărați o pompă electrică sau solară. Atunci când stabiliți ce pompă să cumpărați, luați în considerare câți galoane de apă se poate mișca fiecare pompă; cu cât este mai mare fântâna dvs., cu atât va avea nevoie de mai multă putere.
 • De obicei, tuburile sau conductele sunt furnizate împreună cu pompa, dar poate fi necesar să le cumpărați separat, mai ales dacă cele furnizate cu pompa nu sunt suficient de lungi pentru cerințele dvs.
Pregătirea pieselor dvs. de fântână
Cumpără-ți fântâna. Fântâna pe care o cumpărați va depinde de preferințele personale și de dimensiunea zonei în care intenționați să vă puneți fântâna. Fântânile pot avea toate dimensiunile, formele și materialele diferite.
 • Vasele ceramice rezistente la îngheț sunt o alegere populară pentru fântânile din grădină.
 • Puteți alege, de asemenea, săpați un iaz sau adăugați un bazin mare de ceramică care are un flux de apă care se trage de la mijloc.
Pregătirea pieselor dvs. de fântână
Pregătiți-vă alimentarea cu apă. Nu folosiți apă de la robinet proaspăt turnată pentru pește sau plante acvatice. Fie folosiți apa de ploaie, fie lăsați niște apă de la robinet să stea timp de 48 de ore, astfel încât nivelul chimic să scadă. Ați putea dori, de asemenea, să aveți câteva plante acvatice în regim de veghe pentru instalarea funcției de apă.

Construindu-ți fântâna

Construindu-ți fântâna
Descoperiți unde va rula linia dvs. electrică. Fie conduceți linia de alimentare în zona în care intenționați să vă puneți fântâna, fie configurați-vă pompa de energie solară. Citiți instrucțiunile care vin cu mecanismul, deoarece fiecare linie de alimentare sau o pompă solară este diferită.
Construindu-ți fântâna
Configurați fântâna achiziționată. Asamblați-l conform indicațiilor care vin cu fântâna. De multe ori, va trebui să rulați linia electrică până la fântână.
 • Va trebui apoi să vă instalați pompa. Totuși, trebuie să vă asigurați că pompa funcționează înainte de a face acest lucru. Pentru a verifica dacă pompa dvs. funcționează corect, umpleți o găleată sau un recipient cu apă și testați pompa rulând acea apă prin ea.
Construindu-ți fântâna
Atașează-ți pompa la fântână. Ridicați-vă pompa cât de mult doriți să vă ducă apa. Asigurați-vă că pompa este pe o suprafață plană și că nu poate fi deplasată cu ușurință de un debit de apă puternic.
 • Puteți ascunde mecanismul pompei înconjurându-l cu roci de râu. Rețineți că cel mai probabil va trebui să îl accesați mai târziu pentru curățare și întreținere, așa că nu-l îngropați prea adânc sub rocile râurilor.
Construindu-ți fântâna
Umpleți-vă fântâna cu apă. După ce fântâna este umplută, porniți pompa și reglați debitul de apă. Nu uitați să verificați în mod regulat nivelul apei dvs., în special pe vreme caldă.
 • Aerul cald ar putea face ca apa să se evapore.
Construindu-ți fântâna
Adapteaza-ti fantana la pestele tau (optional). Dacă doriți să aveți pește în fântâna dvs., determinați tipul de pește pe care îl doriți și aflați ce fel de mediu au nevoie pentru a supraviețui. Rețineți lucruri precum:
 • Cât oxigen în apă au nevoie.
 • Genul de mâncare de care au nevoie.
 • Ascunderea spațiilor.
 • De cât spațiu are nevoie fiecare pește.
Cereți sfaturi magazinului dvs. de acvatică dacă aveți greutăți să aflați cum să introduceți peștele în fântână.
Copiii trebuie supravegheați întotdeauna atunci când se joacă în jurul fântânilor.
punctul.com © 2020