Cum să fii un bun setator în volei

Dacă sunteți setterul echipei de volei și doriți cu adevărat să faceți o treabă grozavă, acesta este articolul pentru dvs.
Determinați unde să puneți mâinile, punându-le pe șolduri și ridicați-le. Acest lucru va face degetele în poziția corectă, așa că nu le mișcați odată ce mișcați mâinile.
Țineți-vă mâinile deasupra capului ușor înainte. Degetele și degetele tale arătătoare ar trebui să facă o mică „fereastră” la fel ca fruntea.
Ia sub minge.
Loviți-vă rapid încheieturile și împingeți cu vârful degetelor când o minge vine spre voi. Folosiți-vă picioarele pentru a seta mingea mai sus.
Setați-vă la nivel ridicat și oprit pentru bătaia dvs. dacă nu se apropie. Păstrați-l aproape dacă faceți acest lucru și setați-l mai departe.
Comunica! Acesta este cel mai important lucru pentru setter. Ascultarea celorlalți membri ai echipei este eficientă în munca în echipă. Spuneți la ce persoană vă referiți la set.
Dacă mingea este prea mică pentru a face un set obișnuit, puteți suna set. În setarea bump, tot ce faci este să-l dai cu bumpul. Unii oameni o numesc trecătoare, așa că dacă știi să treci, tot ce trebuie să faci este să o treci mai mult decât departe.
Nu sunt suficient de înalt ca să fiu un bun pregătitor. Ce pot sa fac?
Un setter bun nu trebuie neapărat să fie înalt. Un seter bun ar trebui să poată livra seturi care ușurează lovirea lovitorului și ar trebui să poată ajunge rapid la orice minge. Dacă sunteți dorit pentru blocare, lucrați la sărituri mai sus și construiți mușchi în coapse pentru a vă ajuta să obțineți cel mai mare salt posibil.
Cum pot fi creativ în stabilirea și înșelarea blocantilor adversarului?
Nu le arătați unde mergeți. Nu vă arcuiați pe spate pentru un set din spate și nu aveți mâinile prea departe în față pentru un set din mijloc / exterior. Aveți întotdeauna aceeași poziție de pornire.
Un setter poate sări la vârf sau să blocheze în volei?
Depinde de unde începi (când joci, de exemplu, 5: 1). Dacă pornești din spate, ești un apărător, dar totuși trebuie să fii setatorul; dacă pornești din față, regulile atacatorului îți vor fi aplicate, ceea ce te face să poți face lucruri precum blocarea.
Cum pot seta mingea mai sus când joacă volei?
Încercați să vă extindeți coatele mai mult, astfel încât să îl puteți împinge mai sus. De asemenea, încercați să folosiți picioarele pentru a ajuta la apăsare.
Cum pot deveni consecvent cu setarea atunci când joc volei?
Încercați să vă îndoiți genunchii atunci când dați atacantului o lovitură. Acest lucru vă va asigura că veți avea mai multă consistență la aruncare și setare. Dacă doriți să fiți în concordanță suplimentară cu setarea, încercați să îndoiți coatele spre interior, astfel încât să aveți mai mult control asupra mingii atunci când aruncați.
Cum dau o aruncare ușor de lovit de spic?
Practică, practică, practică! Setters sunt mama echipei. Ei trebuie să poată ști exact ce seturi au nevoie și când au nevoie de unul diferit. Dacă sunteți un setter, trebuie să puteți comunica și exersa cu toți vârfurile!
Vorbește întotdeauna când mingea este în joc.
Asigurați-vă că le setați la locul și înălțimea potrivită.
Când nu crezi că poți ajunge la bal la timp, ajută.
Faceți o treabă grozavă pentru a vă motiva echipa.
Când o minge liberă trece peste plasă, strigă gratuit.
Dacă cealaltă echipă este în vârf, strigă.
Asigurați-vă că vă ascultați alți jucători, dacă vă transmiteți și strigați 2,4 sau 9, asigurați-vă că setați-l pentru a-l atinge, 4 este stânga, 2 este centru și 9 este drept.
Folosiți o bilă de reglare pentru condiționarea și întărirea brațelor
Dacă nu poți lua mingea, strigă: „Ajutor!” sau ceva similar. Dacă poți obține mingea, strigă „a mea!”. Trebuie să vorbiți pe parcursul fiecărei piese - comunicarea este esențială în fiecare sport de echipă.
punctul.com © 2020