Cum să vă spălați filtrul DE cu o supapă multiport

Când manometrul citește 8 - 10 lbs deasupra presiunii curate, de pornire (după spălare), este momentul să spălați filtrul. Acest proces presupune rotirea unei supape, astfel încât apa să curgă prin filtru înapoi, eliminând murdăria. De aici numele „spălare spate”. Filtrele cu nisip pot avea fie o supapă push-pull (cunoscută și sub denumirea de valve de glisare), fie o supapă multiport. Supapa multiport are mai multe porturi pe supapă, de obicei 6 poziții.
Opriți motorul pompei.
Apăsați în jos pe mânerul supapei, rotiți supapa de la FILTRU în poziția BACKWASH.
Trageți orice furtun de spălare sau deschideți orice robinet de conductă.
Deschideți ansamblul purjator de aer pe filtru și porniți pompa.
Urmăriți manometrul pentru contra-presiune și furtunul pentru baraje. Fii pregătit să oprești rapid pompa.
După ce furtunul se umple cu apă, rulați timp de 2 până la 3 minute sau până când apa curge.
Opriți motorul pompei și mutați mânerul supapei multiport în poziția RINSE. Se rulează pe clătire timp de 5 până la 10 secunde. Opriți din nou pompa și mutați mânerul înapoi la BACKWASH. Porniți din nou pompa până când apa curge. Continuați în această modă de 3 până la 4 ori, alternând între spălare și spălare, pentru a asigura o spălare completă.
Opriți motorul pompei și mutați mânerul supapei multiport în poziția FILTRU.
Porniți pompa înapoi și observați presiunea mai mică. Rotiți furtunul de spălare.
Adăugați 1 lb DE pulbere la 10 mp de suprafață de filtru. Privește rezervorul de filtrare.
Un filtru DE de dimensiuni corespunzătoare ar trebui, în cele mai multe cazuri, să poată funcționa continuu timp de 4 săptămâni între spălarea spătarului. Un „filtru” de mai puțin de 4 săptămâni poate indica probleme de grilă (sau probleme de dimensionare). Țesătura cu grilaj de filtru poate fi înfundată cu depozite de calciu sau uleiuri. După îndepărtarea grilelor din ansamblu, puteți înmuia în TSP (trisodiu-fosfat) și apă caldă pentru a îndepărta depozitele uleioase. Dacă utilizați Baquacil sau SoftSwim și puteți înmuia grătarele într-o soluție de acid muriatic 10% timp de câteva minute, urmată de o clătire completă. Înmuierea și clătirea TSP vor îndepărta depozitele minerale, cum ar fi calciul.
Evitati schimbarea pozitiilor pe supapa multi port cu cat pompa functioneaza.
Nu reintroduceți DE în sistemul dvs., introducându-l în filtru, adăugați DE-ul la skimmer.
punctul.com © 2020