Cum să anualizați un randament trimestrial

Companiile de investiții oferă clienților lor actualizări periodice cu privire la rentabilitatea investiției (ROI). Dacă aveți investiții, probabil că ați primit un raport trimestrial de rentabilitate care arată cât de bine a ieșit fiecare din investițiile dvs. în ultimele trei luni. Este mai ușor să înțelegeți puterea investiției (precum și să o comparați cu alte investiții) dacă puteți traduce randamentul trimestrial într-un randament anual echivalent. Puteți face acest lucru cu un calculator sau chiar cu creion și hârtie.

Localizarea informațiilor

Localizarea informațiilor
Obține raportul trimestrial al investiției. Vei primi acest lucru prin e-mail sau îl poți căuta online în contul tău. Puteți găsi aceste informații și pe site-ul companiei.
Localizarea informațiilor
Găsiți rata de rentabilitate trimestrială. Probabil vor exista o serie de cifre din raport care arată cum investiția a crescut sau a scăzut în perioada respectivă. Ceea ce doriți să anualizați este cifra procentuală, numită rata de rentabilitate (ROR), care arată procentul de creștere (sau micșorare) pe care l-ați primit în ultimele trei luni.
  • De exemplu, în partea de jos a paginii de numere se poate arăta că rentabilitatea dvs. trimestrială este de 1,5%. Rentabilitatea anuală ar fi mai mare, deoarece s-ar putea aștepta ca banii dvs. să crească în fiecare trimestru. Randamentul anualizat ar fi procentul de creștere dacă investiția ar crește la același ritm tot anul.
Localizarea informațiilor
Calculați câte perioade de timp există într-un an. Pentru a vă anualiza, aveți în vedere mai întâi perioada de timp prezentată. În acest caz, sunt trei luni de când este un raport trimestrial. Apoi calculați câte astfel de perioade sunt conținute într-un an. Astfel, există patru perioade de trei luni (trimestre) într-un an. Apoi veți utiliza numărul 4 atunci când sunteți solicitat în formula de anualizare.
  • Dacă încercați să anualizați o rentabilitate lunară, utilizați numărul 12.

Calcularea ratei anuale de rentabilitate

Calcularea ratei anuale de rentabilitate
Calculați rata anuală de rentabilitate. Pentru o investiție trimestrială, formula pentru a calcula rata anuală de rentabilitate este: Rata anuală a rentabilității = [(1 + rata trimestrială a rentabilității) ^ 4] - 1. Numărul 4 este un exponent. Cu alte cuvinte, cantitatea „1 + rata trimestrială de rentabilitate” este ridicată la a patra putere, iar apoi 1 se scade din rezultat.
Calcularea ratei anuale de rentabilitate
Transformă ROR trimestrial într-o zecimală. Din nou, să spunem că ROR trimestrial este de 1,5%. Mai întâi împărțiți 1,5 divizându-l la 100. 1,5 la sută împărțit la 100 este 0,015.
Calcularea ratei anuale de rentabilitate
Conectați-vă numerele. Continuând acest exemplu, utilizați 0.015 ca ROR trimestrial. Astfel, rata anuală de rentabilitate = (1 + 0,015) a crescut la a patra putere.
  • Adăugați 1 la 0.015 și primiți 1.015.
Calcularea ratei anuale de rentabilitate
Utilizați un calculator pentru a aduce acel număr la a patra putere. Dacă nu aveți un calculator care funcționează cu exponenți, puteți căuta unul pe Internet sau puteți cumpăra unul de la magazinul dvs. local de rechizite. 1.015 la a patra putere este 1.061364.
  • Puteți înmulți întotdeauna 1.015 x 1.015 x 1.015 x 1.015 dacă nu aveți un calculator.
  • Formula de exemplu arată acum: Rata de rentabilitate anuală = 1.061364 - 1.
Calcularea ratei anuale de rentabilitate
Reduceți 1 din rezultatul dvs. Aceasta este egală cu .061364. Acesta este ROR dvs. anual exprimat în zecimal. Înmulțiți zecimalul cu 100 pentru a obține rata de rentabilitate procentuală.
  • În exemplul nostru, .061364 x 100 = 6.1364% pentru rata anuală de rentabilitate.

Anualizarea rentabilităților zilnice

Anualizarea rentabilităților zilnice
Calculați rata anuală de rentabilitate folosind zile. Este posibil să aveți o investiție nouă și doriți să cunoașteți Rata de rentabilitate anuală în funcție de un număr de zile, nu de luni. Să zicem că ați deținut investiția timp de 17 zile și ați câștigat 2,13%.
Anualizarea rentabilităților zilnice
Conectați numerele în formulă. În acest caz, pentru a calcula exponentul de utilizat, veți împărți 17 (numărul de zile în care ați deținut investiția) la 365 (numărul de zile dintr-un an). Răspunsul este .0465753.
  • Convertiți rata dobânzii de 2,13% la o zecimală împărțind 2,13 la 100 = .0213.
  • Formula dvs. va arăta astfel: ((1 + 0.0213) ^ 1 / .0465753) - 1 = Rata anuală de rentabilitate. ((1.0213) ^ 21.4706078) -1 = 1.5722717 - 1 = .5722717. Convertiți acest lucru într-un procent înmulțind acest lucru cu 100 = 57.23% rata de rentabilitate anuală.
Anualizarea rentabilităților zilnice
Aveți precauție la anualizarea rentabilităților. Nu puteți presupune asta doar pentru că ați câștigat 2,13% într-un număr de zile sau luni, veți putea câștiga aceeași sumă în restul anului. Veniturile din acțiuni cresc și coboară în fiecare zi, dar veți putea face o proiecție generală. [1]
„Declarația trimestrială” este, de asemenea, termenul utilizat pentru declarațiile de impozit care trebuie depuse la fiecare trei luni de unii angajatori, angajați independenți și persoane care beneficiază de ajutoare de șomaj.
punctul.com © 2020