Cum să acționezi la o cină

Acest articol vă va învăța elementele esențiale de bază pentru eticheta petrecerii de cină. Citiți mai departe pentru a afla despre maniere bune de masă care vă vor ajuta prin orice petrecere de prânz formală sau semi-formală sau petrecere de cină. Aici veți găsi instrucțiuni cu privire la bunele maniere de masă care vă vor ajuta prin orice prânz sau cină formală sau semi-formală.
Desfaceți șervețelul și așezați-l pe genunchi. Folosiți-l pentru ștergerea din când în când a buzelor sau a degetelor. La sfârșitul cinei, lăsați șervețelul în mod corespunzător.
Așteptați-vă rândul la mâncare. Este tradițional să o slujești pe cea mai în vârstă doamnă la masă, apoi pe celelalte doamne în ordinea descendentă a rangului (de obicei echivalând cu vârsta, dacă nu ai drepturi de ședere) și, în sfârșit, domnilor. începe să mănânci până când gazda începe să mănânce, atunci poți.
Dacă pe lângă farfurie există o mulțime de seturi diferite de tacâmuri, începeți la exterior și lucrați înăuntru. Dacă aveți îndoieli, uitați-vă să vedeți ce fac / utilizează ceilalți oaspeți.
Țineți cuțitul și furculița cu mânerele în palma mâinii, cu degetul în sus și cu degetul mare dedesubt.
În timp ce mănânci, odihnește cuțitul și furculita de o parte și de alta a farfuriei între guri. După ce ați terminat de mâncat, așezați-le una lângă alta în centrul farfuriei.
Încercați mâncarea. În cazul în care vi se oferă un fel de mâncare pe care vă simțiți incapabil să îl mâncați, este politicos să faceți cel puțin o încercare în acest sens. Sau cel puțin, tăiați-o puțin și mișcați-o în jurul plăcii! Este destul de acceptabil să lăsați niște mâncare într-o parte a farfuriei dacă simțiți că ați mâncat suficient. Pe de altă parte, nu încercați să vă lăsați farfuria atât de curată încât să pară că nu ați mâncat în câteva zile!
Conversați politicos cu acești invitați din jurul vostru. Petrecerile pentru cină nu se referă doar la mâncare; ele sunt destinate a fi o ocazie sociabilă.
Faceți un punct de a mulțumi gazdei și gazdei pentru ospitalitatea lor înainte de a pleca.
Trimiteți o notă personală gazdei și gazdei la scurt timp după aceea, mulțumindu-le pentru seara plăcută.
Îmi pot aduce copiii la petrecerea de cină?
Dacă aveți copii și invitația nu este clar dacă sunt sau nu invitați, contactați gazda înaintea petrecerii de cină și întrebați. Pur și simplu anunțați gazda că nu vi s-a părut clar despre oportunitatea de a vă aduce copiii și că doriți doar să verificați înainte de a organiza un babysitter. Nu este indicat să vă prezentați pur și simplu cu copii în tracțiune, dacă nu există claritate cu privire la copiii invitați.
Ce se întâmplă dacă arunci?
Este foarte puțin probabil să vă aruncați la o petrecere. Pentru început, nu mergeți dacă nu sunteți rău și dacă aveți nevoi dietetice specifice, anunțați gazda bine în avans. Cu toate acestea, dacă ai ghinionul să te arunci la o cină, să-ți ceri scuze și să te scuzi să mergi și să te cureți. Gazda va încerca probabil să curețe mizeria și va sugera, probabil, persoanelor să se mute în altă parte sau să ceară să se încheie seara, în funcție de stadiul în care se află totul. După ce vă curățați, oferiți-vă să vă ajutați să vă curățați mizeria, dacă nu sunteți prea rău. Trimiteți o notă de scuză după eveniment, ca o chestiune de bune maniere, dar nu vă învingeți în acest sens; uneori se întâmplă aceste lucruri.
Ar trebui să aduc ceva la cină?
Este o manieră bună să aduci gazdă un cadou în care să-ți spună mulțumirea că ai fost invitat și să recunoști necazul pe care-l întâmpină gazda. În timp ce puteți aduce orice considerați că este un cadou adecvat, cadourile standard includ: o sticlă de vin sau șampanie, o cutie de bomboane de ciocolată, o grămadă de flori sau un coș mic de cadouri.
Cum cer să folosesc toaleta?
Găsiți un proprietar al casei sau gazda și întrebați politicos: "Pot folosi toaleta, vă rog?" Când spun că da, puteți continua cu: „Ați putea vă rog să-mi spuneți unde este? Mulțumesc! Îmi pare rău pentru întreruperea conversației.” Ceva de-a lungul acestor linii este politicos și la obiect. Oamenii se așteaptă să fie întrebați, așa că nu vă faceți griji!
Ce ar trebui să fac atunci când sar?
Dacă simțiți că veți arde, încercați tot posibilul să-l țineți. Dacă nu puteți, țineți șervețelul în fața gurii atunci când faceți față pentru a face mai puțin evident. Dacă accidental faceți față și este foarte vizibil, vă cereți scuze la masă.
Dacă doriți să aduceți un invitat în calitate de partener, verificați întotdeauna cu gazda. Dacă sunteți cel care găzduiește petrecerea și un invitat de-al vostru ajunge cu un prieten neașteptat, fiți politicos și amabil cu ei și discutați cu un invitat neîncrezător în alt moment.
Fii punctual - niciodată cu mai mult de 10 minute întârziere.
Deserturile pot fi consumate atât cu o lingură cât și cu o furculiță, sau, alternativ, cu o furculiță singură, dacă este un tort sau un fel de patiserie dulce.
Dacă o doamnă dorește să fie scuzată pentru baie, este politicos ca domnii să se ridice în timp ce pleacă de pe masă, să se așeze din nou, apoi să stea încă o dată când se întoarce.
Este considerat politicos să iei un mic cadou pentru gazda și gazda ta. Florile, ciocolatele, șampania sau vinul sunt întotdeauna apreciate. Dacă cunoști suficient de bine gazda / gazda, întreabă-i dacă au nevoie de ceva care să fie adus la cină și să-l aducă cu tine.
Răspundeți întotdeauna la o invitație în termen de o săptămână de la primirea acesteia.
O etichetă bună pentru petrecerile de cină implică uneori un grad de diplomație atunci când vine vorba de alegerea gazdei de mâncare și vin! Chiar dacă simțiți că puteți face mai bine, nu vă oferi niciodată critici. Dacă vă simțiți incapabil să plătiți complimente, măcar rămâneți tăcuți pe această temă.
Furcile nu ar trebui să fie răsturnate decât dacă sunt folosite pentru consumul de mazăre, sâmburi de boabe dulci, orez sau alte alimente similare. Furca nu trebuie transferată niciodată pe mâna dreaptă. Cu toate acestea, la un bufet casual sau la grătar, este destul de acceptabil să mănânci doar cu o furculiță.
Nu uitați plăcerile și mulțumirile!
Îmbrăcați-vă conform codului vestimentar recomandat (dacă există). Nu încercați niciodată să „îmbrăcați” gazda!
Credeți sau nu, este perfect bine să vă sfătuiți vasul spre dvs. pentru a obține fiecare picătură de supă.
  • Nu sufla niciodată pe supă fierbinte, amestecă-l să se răcească. Specialiștii în etichete spun că modalitatea adecvată de a-ți umple lingura cu ciorbă pentru a o scoate de la tine.
Încercați să nu vorbiți despre subiecte emoționante precum politica și sexul; s-ar putea să-l faceți incomod și să faceți persoana inconfortabilă.
A alege dinți (cu excepția cazului în care sunt furnizați scobitori) este foarte urât și neatractiv, chiar dacă credeți că nimeni nu se uită sau l-ați „acoperit”. Linsul degetelor este foarte neatractiv! Singura excepție la aceștia din urmă este atunci când mănânci carne sau păsări de pe os (cum ar fi picioare sau coaste). În acest caz, trebuie prevăzut un bol cu ​​degetele.
Nu vă întindeți niciodată peste masă traversând alți oaspeți pentru a ajunge la mâncare, vin sau condimente; în schimb, cereți unui oaspete așezat aproape să vă transmită articolul.
Nu vorbi niciodată cu gura plină.
Zgomote puternice de mâncare, cum ar fi slurping și burping sunt foarte impolite.
Nu te stânjeni niciodată consumând prea mult vin. În cazul în care se servește un vin diferit cu fiecare fel de mâncare, este destul de acceptabil să nu terminați fiecare pahar.
În general, nu este considerată o etichetă bună pentru masa de cină pentru a folosi pâinea cuiva pentru a te înfunda în supe sau pentru a mânca sosuri.
punctul.com © 2020